Van Marwijk: 'Het is nog steeds ons doel wereldkampioen te worden'

Dennis Smeyers
| 1 reacties
Van Marwijk: 'Het is nog steeds ons doel wereldkampioen te worden'
Foto: © SC

Na de stunt vanmiddag tegen Brazilië, was Nederlands bondscoach Bert van Marwijk uiteraard een tevreden man. Toch doet de 2-1 zege hem niet zweven...

"Twee jaar geleden heb ik gezegd dat we aan een missie bezig zijn en misschien ben ik wel uitgelachen, maar het is nog steeds ons doel om wereldkampioen te worden", zei Van Marwijk meteen na de wedstrijd. "Daar heb ik ook nog steeds het geloof in."

"We waren onszelf niet in de eerste helft, pas na 25 minuten gooiden we de schroom van ons af. Ik was blij dat het nog maar 1-0 stond bij rust, want na rust lieten we zien hoe goed we kunnen voetballen. We hadden in de tweede helft wel vier of vijf keer kunnen scoren."

"Brazilië begon veel slimmer en professioneler aan de wedstrijd en nam ook meer initiatief. Neem bijvoorbeeld Gregory Van der Wiel, die was voor rust erg voorzichtig, maar in de tweede helft nam hij veel meer initiatief. Dat gold eigenlijk voor het hele elftal."

"Nu kijken we alleen maar vooruit naar de volgende wedstrijd. Vanavond is het feest, maar daarna sluiten we dit weer af. Misschien is het maar goed dat we niets meekrijgen van de gekte in Nederland, want nu kunnen we ons goed afsluiten in de aanloop naar de halve finale." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties