AZ klopt Fenerbahçe op Dom Cup

De Nijs Michael

Anderlecht treedt vanavond in de Dom Cup aan tegen 1.FC Köln. Woensdag werd de eerste wedstrijd van het tornooi afgewerkt. Daarin versloeg het Nederlandse AZ het Turkse Fenerbahçe.

Net als in België gingen ook in Duitsland de hemelsluizen open woensdagavond. Dat weerhield Fenerbahçe er niet van om de partij in handen te nemen. Voor het oog van honderden Turkse supporters trok de geel-zwarte formatie naar voor, maar dankzij een sterke doelman Esteban haalde AZ toch de rust met een 0-0-gelijkspel.

In de tweede helft werden enkele invallers in de ploeg gedropt en dat loonde voor AZ. Nick Van De Velde trapte de openingstreffer namens AZ in de kruising. Fenerbahçe ging op zoek naar de gelijkmaker, maar vlak voor tijd viel aan de overzijde het tweede doelpunt: het was Johann Berg Gudmundsson die de eindscore op 2-0 bepaalde.