Ploegvoorstelling: Oude kern kan Cercle parten spelen

Nico Wieme
| 13 reacties
Ploegvoorstelling: Oude kern kan Cercle parten spelen
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge staat dit seizoen voor een enorme uitdaging: na de succesrijke periode onder Glen De Boeck is het nu aan debutant Bob Peeters om voor continuïteit te zorgen. De vereniging rekent daarbij vooral op de Portugese inbreng van Sport

KERN

De spelerskern van Cercle Brugge heeft veruit de oudste gemiddelde leeftijd van eerste klasse. Met Bernt Evens (31), Igor Gjuzelov (34), Denis Viane (32), Sergiy Serebrennikov (33), Tony Sergeant (33), Arnar Vidarsson (32), Dominic Foley (34) en Oleg Iachtchouk (32) telt de A-kern maar liefst negen dertigers. Het is aan Bob Peeters om de jonge talenten Jasper Ameye, Kristof D’haene (beiden verdedigers), Jonas Buysse, Brecht Van der Beke, Kevin Packet en Karel Van Roose (allen middenvelders) geleidelijk aan te laten doorstromen. Bovendien heeft groen-zwart met Lukas Van Eenoo een raspaardje in huis.

Opvallend is dat Cercle geen enkele speler aankocht of rechtstreeks onder contract legde. De vijf nieuwkomers worden allen gehuurd. Anderlecht stalt de beloftevolle middenvelder Reynaldo en aanvaller Olivier Mukendi opnieuw in Brugge. Van Sporting Lissabon komen de Braziliaanse middenvelder Renato Neto, dePortugees belofte-international Nuno Reis en de Ghanese spits William Owusu over. Neto liet in de Europese duels tegen TPS Turku al aardige dingen zien. Ook van Reynaldo wordt veel verwacht.

Drie spelers sloegen de deuren van het Jan Breydelstadion achter zich dicht. Alleen het vertrek van Jelle Vossen betreuren ze in Brugge. Cercle had de aanvaller graag nog een jaar extra gehuurd, maar KRC Genk nam Vossen op in de eigen A-kern. Gjuzelov zou de vereniging mogen verlaten, de Macedoniër vond echter nog nergens onderdak.

In: Bob Peeters (coach, beloften AA Gent), Reyanldo Dos Santos Silva (Anderlecht, gehuurd), Olivier Mukendi (Anderlecht, gehuurd), Renato Neto (Sporting Lissabon, gehuurd), Nuno Reis (Sporting Lissabon, gehuurd), William Owusu (Sporting Lissabon, gehuurd)

Uit: Jelle Vossen (KRC Genk, einde huurcontract), Olivier Claessens (FCV Dender), Sam Devinck (FCV Dender)

VERWACHTING: net boven de degradatieplaatsen

De hype waarin Cercle drie jaar geleden belandde, is volledig uitgedoofd en dat beseft het bestuur ook wel. De vereniging nam een risico door de onervaren Bob Peeters als opvolger van Glen De Boeck aan te stellen. De ex-spits stond nog maar één jaar als trainer op het veld: vorig seizoen was hij aan de zijde van Michel Preud’homme beloftecoach bij AA Gent. Op de oudere spelers komt stilaan sleet en het valt af te wachten of de jonge talenten Reynaldo, Reis, Neto en Van Eenoo de verwachtingen kunnen inlossen. Cercle gaat een moeilijk seizoen tegemoet, al kan de kwalificatie voor de derde voorronde van de Europa League misschien wel voor een boost zorgen. Groen-zwart heeft wel genoeg kwaliteit in huis om zich te handhaven in de Pro League.

BLIKVANGER: Renato Neto

Voetbalkrant zag Neto tijdens de heenmatch in de tweede voorronde van de Europa League tegen TPS Turku live aan het werk en stelde vast dat de Braziliaan over een verfijnde techniek beschikt, een goede vista en uitstekende actieradius heeft. De centrale middenvelder koos bewust voor een uitleenbeurt aan Cercle om zo de nodige ervaring op het hoogste niveau te kunnen opdoen.

PROGNOSE VAN DE REDACTIE: 13de

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties