Ajax en Celtic maken een slechte beurt in de Champions League

Dennis Smeyers
| 23 reacties

Vandaag werden de resterende heenwedstrijden in de voorronde van Champions League gespeeld. Vooral de uitslagen van Celtic en Ajax vallen op.

Ajax heeft al een bewogen voorbereiding achter de rug, en kon een goed resultaat zeker gebruiken.  De Amsterdammers begonnen al meteen goed aan hun wedstrijd tegen het Griekse PAOK Saloniki; Luis Suarez scoorde al na veertien minuten.  Alles leek dan wel goed te komen voor de Ajacieden, tot Vladimir Ivic in de 74ste minuut de Amsterdamse netten deed trillen: 1-1.  Ajax zal in Griekenland het verschil moeten proberen te maken.

Celtic speelde vanavond uit tegen het Portugese Sporting Braga, en leed in Portugal een zware nederlaag.  In de 27ste minuut maakte de Braziliaan Alan reeds de 1-0.  Elderson, een Nigeriaanse aanvaller, scoorde in de tweede helft een tweede keer.  Matheus, een andere Braziliaan, scoorde in de slotfase het vernederende derde doelpunt.  Celtic slaagde er niet in het belangrijke Europese doelpunt op verplaatsing te scoren.

Ook Hapoel Tel Aviv verloor vanavond verrassend zijn uitwedstrijd.  Bij de Israëliërs was het Kazachse Aktobe Lento de boeman.  De wedstrijd eindigde op 1-0.  Fenerbahçe en Dinamo Zagreb speelden allebei gelijk, respectievelijk 2-2 en 1-1, maar zij spelen hun volgende wedstrijd wel thuis.