Maradona haalt uit naar Argentijnse bondstop

Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Maradona haalt uit naar Argentijnse bondstop
Foto: © SC
Word fan van Argentinië! 57

Diego Armando Maradona werd gisteren weg gestemd door de Argentijnse voetbalbond als trainer van de nationale elf. De ex-bondscoach reageert erg aangeslagen.

In een live persmoment gisteren op de Argentijnse TV kreeg Maradona het erg moeilijk. "Ik was bereid om samen met mijn staf voort te blijven werken. Maar de bond wou dat zeven medewerkers opkrasten, en dat kon ik niet laten gebeuren."

"Bondsvoorzitter Grondona loog tegen me en teammanger Bilardo heeft me verraden. Die werkte al een hele tijd in de achtergrond om me buiten te krijgen." Bilardo was in 1986 bondscoach toen Maradona zijn Argentinië wereldkampioen maakte.

"Ik heb alles gegeven, alles. Ik ben er zeker van dat het Argentijnse voetbal beter verdient dan dit. Ik heb geprobeerd om de immense trots die ik in me voel, om een Argentijn te zijn, over te dragen aan iedereen."

De bond reageerde intussen al namens voorzitter Grondona: "Ik blijf het jammer vinden dat hij vertrok. Maar ik heb niet gelogen. Ik vertelde Diego dat ik tevreden was over hem en graag had dat hij bleef. Maar wat hij verkeerd interpreteerde, is dat de omstandigheden niet dezelfde konden blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties