Dury: "Kiev heeft niet alleen mooie vrouwen"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Dury: "Kiev heeft niet alleen mooie vrouwen"
Foto: © SC

Francky Dury had weinig problemen om zich neer te leggen bij de nederlaag tegen Dinamo Kiev. “Ze hebben meer kwaliteit.”

“Kiev is niet alleen een mooie stad met mooie vrouwen. Het heeft ook een ploeg die mooi kan voetballen.” Er kon bij Dury nog een grapje vanaf na de 1-3-nederlaag tegen de club van Andriy Shevchenko. “Dit is één van de beste ploegen die de voorbije jaren in België heeft gespeeld.”

AA Gent begon nochtans met veel geloof aan de wedstrijd. “Het team was heel strijdlustig, maar de laatste pass was meestal niet goed” , stelt Dury. “Dinamo Kiev daarentegen kon accelereren wanneer het wou. De ploeg was ook nooit uit balans en de spelers gingen nooit in discussie met de scheidsrechter. Ook dat is een kwaliteit.”

Dury trok na rust de aanvallende kaart met Ljubijankic en Arbeitman. “We hebben een goede mentaliteit getoond. Met een 4-2-4 wilden we nog een gelijkspel uit de brand slepen, maar het tweede doelpunt viel wat vlug. En als je dan nog Suler verliest me een spierscheur, dan wordt het heel moeilijk.”

De voormalige politieman was ook zeer te spreken over de fans, ook al kwamen die niet massaal opdagen. “Hun steun was schitterend. Ze bleven er voor gaan. Na de 0-2, de 1-3. Het applaus na de wedstrijd is een grote stimulans voor de spelers. Bedankt!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties