Wils: "We zijn niet kansloos"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Wils: "We zijn niet kansloos"
Foto: © SC

AA Gent neemt het in de play-offs van de Europa League op tegen Feyenoord. Verdediger Stef Wils schat de kansen van de Buffalo’s in. “We zijn zeker niet kansloos.”

In Gent haalden ze opgelucht adem toen Feyenoord uit de trommel kwam. “Dit is misschien wel de meest haalbare kaart die we konden loten”, zegt Wils aan Voetbalkrant.com.

Uitstraling

“Feyenoord is een club met veel traditie en uitstraling in Europa. De club heeft een aantal moeilijke jaren achter de rug. Financieel en sportief. Ze willen telkens voor de titel spelen, maar dat lukt niet.”

AA Gent eindigde vorig jaar tweede in de Belgische competitie, Feyenoord werd vijfde in Nederland. Anderlecht en Standard toonden vorig jaar in Europa al aan dat de kloof tussen de Lage Landen niet meer zo groot is. Dat moet mogelijkheden bieden.

“We moeten zeker niet denken dat de kwalificatie al binnen is”, waarschuwt Wils voor teveel optimisme. “Het worden twee zware wedstrijden, maar we zijn zeker niet kansloos. Hopelijk kunnen we ook voor een vol huis spelen. De strijd tussen België en Nederland geeft toch een extra dimensie aan deze partij.”

Wils was al één keer aanwezig in De Kuip, de thuishaven van Feyenoord. “Toen Huysegems er nog speelde ben ik een keer uitgenodigd. Het is een mooi stadion om in te spelen. De fanatieke supporters zullen zeker voor een leuke sfeer zorgen."

Shevchenko

Na Dinamo Kiev is Feyenoord meer een ploeg op het niveau van AA Gent. “De Champions League is duidelijk nog een trapje te hoog voor ons. Kiev kon de wedstrijd in een fractie van een seconde beslissen. Dat is een kwaliteit die wij op dat niveau als ploeg niet hebben.”

“Maar we moeten leren uit zo’n wedstrijden. Alleen door ervaring op te doen, kan je een stapje hoger zeten. En voor zo’n speler als Andriy Shevchenko heb ik alle respect. Met zo’n rijk verleden heeft hij nog altijd die drive en die wil om er iets van te maken. Hij is een echte prof op en naast het veld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties