Rupel Boom: Klaar voor de volgende stap

Dirk Pieters
| 13 reacties
Rupel Boom: Klaar voor de volgende stap

Rupel Boom mag het dit jaar ook proberen in de tweede klasse. De club wist zich uiteindelijk toch naar de Exqi League te werken via de eindronde. Een heel spannend slot was een extra mooie bekroning op een knap seizoen.

Vorig seizoen

De club eindigde vorig seizoen op een tweede plaats achter kampioen KSK Heist. Tot op de laatste speeldagen bleef het verschrikkelijk spannend. Pas op de voorlaatste speeldag moest Boom zijn concurrent Heist laten gaan. Rupel Boom bleef lang in de running en had met momenten ook de beste papieren in handen, maar het bezweek uiteindelijk onder druk. Konden de Steenbakkers het goed maken in de eindronde? Het antwoord was duidelijk: ja. Toch moesten de supporters van Boom ook in de play-offs een sterk hart hebben. Ook hier kroop de club meermaals door het oog van de naald. In de finale van de eindronde werd het zelfs 4-4 met een doelpunt in de allerlaatste minuten. Het verlies van Stavros Glouftsis, die in Amerika ging testen vlak voor de start van de eindronde, werd goed opgevangen en zo mag de club zich opmaken voor een jaar voetbal in de tweede klasse.

Transfers

Vooran moet Rupel Boom het nu definitief stellen zonder Stavros Glouftsis (foto). De spits trekt naar reeksgenoot Antwerp. De 27 doelpunten die Glouftsis maakte in de competitie waren van goudwaarde, maar toch liet de club zien het ook zonder de Griek te kunnen. Avansey Raoul Ngadrira die overkomt van KV Mechelen zal dit seizoen moeten zorgen voor de doelpunten. De spits stond eerder al eens in de belangstelling van Roda JC, maar trekt nu toch naar Rupel Boom. Ook Tidiane Baba Kourouma, ex-KV Mechelen, lijkt een serieuze versterking. De 21-jarige verdedigende middenvelder imponeerde enkele jaren geleden tijdens zijn testperiode in België en kon zelfs naar Anderlecht. Toch ging hij toen op ...aanraden van Ngom Ousmane Camara (ex-KV Mechelen) naar Malinwa.  Rupel Boom kwam ook tot een akkoord met Bjorn Beyens. De middenvelder komt over van Dessel Sport waar hij afgelopen seizoen maar liefst 19 doelpunten maakte. Ook Dries De Boodt (ex-Dender) ondertekende een contract bij Boom. Boodt kreeg zijn opleiding bij Anderlecht en lag eerder al onder contract bij Oud Heverlee Leuven en Tildonk.

Rupel Boom zal het nieuwe seizoen ook starten met een nieuwe coach. Urbain Speanhoven verlaat de club en gaat aan de slag als T2 bij YRKV Mechelen. Peter Van Wambeke krijgt de taak om van Rupel Boom een degelijke tweedeklasser te maken. Peter Van Wambeke, ex-speler van o.a. het voormalige FC Boom waarmee hij de eindronde in 2de nationale won tijdens het seizoen 1991-1992, is 47 jaar

De Verwachtingen.

Het ziet er naar uit dat Rupel Boom niet echt in de problemen zal komen dit seizoen. De club lijkt sterk genoeg om een rustig seizoen te hebben. Toch valt het af te wachten hoe de competitiestart verloopt. Als de club een goede start maakt, zou Rupel Boom wel eens voor enkele verrassingen kunnen zorgen. Enkele mindere resultaten zouden dan wel eens voor spanning en ongerustheid kunnen zorgen. De transferperiode is de club alvast goed doorgekomen met enkele leuke versterkingen.    

Prognose: 13de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties