Nog veel werk voor Capello en Blanc

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Nog veel werk voor Capello en Blanc
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frankrijk en Engeland hebben nog veel werk aan de winkel. Steven Gerrard kon maar net een nieuwe afgang van de Engelsen vermijden. En bij Frankrijk start Laurent Blanc zijn nieuwe job met een nederlaag.

Engeland ontving woensdagavond Hongarije op Wembley. Lange tijd zag het ernaar uit dat de bezoekers voor een stunt zouden zorgen. Een eigen doelpunt van Phil Jagielka had de Engelsen immers op achterstand gebracht.

Steven Gerrard ontpopte zich echter opnieuw tot reddende engel van het vaderland. Met twee doelpunten in korte tijd hield hij de overwinning toch nog in eigen huis.

Frankrijk voor eerst in 22 jaar niet voorbij Noorwegen

Laurent Blanc liet tegen Noorwegen alle Franse WK-gangers thuis. Les Bleus hadden het in Zuid-Afrika zo bont gemaakt, dat de nieuwe bondscoach hen disciplinair schorste voor één wedstrijd.

Het werd echter een debuut in mineur voor Blanc. Hatem Ben Arfa opende nog wel de score met een uitstekend schot, maar in de tweede helft ging Frankrijk door de knieën.

Erik Huseklepp bezorgde de Noren met twee doelpunten, een vrije trap en een goed uitgespeelde counter, alsnog de zege. Voor Frankrijk was het de eerste keer in 22 jaar dat het niet wist te winnen van Noorwegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties