Koster: "Over revanche wil ik niet spreken"

Steurbaut Kersten
| 5 reacties
Koster: "Over revanche wil ik niet spreken"
Foto: © SC

Cercle Brugge mepte buur Club zondagavond knock-out tegen het canvas. Blauw-zwart krijgt vanavond tegen Dinamo Minsk de kans om recht te klauteren. Al wil coach Adrie Koster niet van het woord revanche horen.

“Na de opdoffer tegen Cercle hebben we de zaak nog even doorgenomen en sindsdien zijn de hoofden terug vrij”, zegt Koster. “Over revanche wil ik niet spreken. Sinds maandag staat de focus op Dinamo Minsk. De opstelling en de namen hangen sinds dan in de kleedkamer.”

Een vroege uitschakeling zou een serieuze domper zijn voor Club Brugge. “Ik denk dat de spelers het belang van de wedstrijd voldoende kennen. Financieel, maar de kwalificatie kan ook voor een boost in de competitie zorgen. En voor een boost in hun eigen carrière.”

Voor de gemiddelde voetbalkenner is Dinamo Minsk een grote onbekende. Koster is voldoende op de hoogte van de tegenstander. “We hebben hen vorig weekend gescout en enkele dvd’s bekeken. De ploeg is vergelijkbaar met die van Lech Poznan. Ze geven weinig ruimte weg en loeren op de tegenaanval. De omschakeling verloopt heel snel.”

Het ideale scenario? “De nul houden en zelf een aantal doelpunten scoren. We zullen vanaf de eerste minuut geconcentreerd moeten spelen. De kwalificatie zal over twee wedstrijden beslecht worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties