Werder Bremen kan het ook zonder Özil

Steurbaut Kersten
| 3 reacties

Het verlies van Mesut Özil heeft voorlopig nog geen sporen nagelaten bij Werder Bremen. De Duitse club legde in de heenwedstrijd van de play-offs van de Champions League het Italiaanse Sampdoria met 3-1 over de knie.

Werder Bremen nam in een dolle twintig minuten in de tweede helft afstand van de nummer vier uit de Serie A. Fritz, Frings (op strafschop) en Pizarro zorgden voor de doelpunten. De Italianen zagen Lucchini uitvallen met een rode kaart.

Pazzini bezorgde Sampdoria toch nog een sprankeltje hoop. De aanvaller trof eerder in de wedstrijd al de paal, maar in de toegevoegde tijd kopte hij de 3-1 tegen de netten. Een doelpunt dat alle opties openhoudt voor de terugwedstrijd.

Ook Sevilla zal aan de bak moeten in eigen huis. De Spaanse club ging in Portugal met 1-0 onderuit tegen Braga, dat eerder Celtic wipte. Hapoel Tel Aviv toonde zich trefzeker in Salzburg (2-3) en staat dicht bij de kwalificatie. FC Basel reist met een kleine voorsprong (1-0 tegen Sheriff Tiraspol) af naar Moldavië.