Bayern wint seizoensopener van Wolfsburg

Ruben Philippe
| 3 reacties

Louis Van Gaal heeft het seizoen bij Bayern München goed geopend. De landskampioen won met 2-1 na een late treffer in de toegevoegde tijd.

Bayern München, met de herstelde Daniel Van Buyten in de basis, begon uitstekende aan de partij. Na amper negen minuten schoot WK-ster Thomas Müller de eerste treffer tegen de touwen. Na een knappe één-twee met Toni Kroos rondde de middenvelder al even mooi af. De thuisploeg bleef daarna het betere van het spel hebben. De 1-0 ruststand was dan ook verdiend voor de jongens van Van Gaal.

Bij aanvang van de tweede helft kwam Wolfsburg beter uit de kleedkamer. Zo kregen Edin Dzeko en Misimovic enkele uitstekende pogingen. Tien minuten later viel dan ook de gelijkmaker. Het was opnieuw Dzeko die ditmaal de goal wel wist te vinden. Hij kopte een hoekschop mooi in de hoek.

De partij leek daarna op een gelijkspel te gaan eindigen. Toch kon Bayern alsnog de volle buit pakken na het late doelpunt van Bastian Schweinsteiger (foto). Hij schoot de landskampioen, op aangeven van Franck Ribéry, naar de eerste zege dit seizoen. Nieuwbakken Wolfsburg-coach Steve McClaren, overgekomen van FC Twente, zag zijn eerste punt in rook opgaan.