Preud'homme pakt eerste zege met Twente

Michel Preud'homme heeft zijn eerste competitiezege als trainer van FC Twente beet. De Nederlandse landskampioen klopte Vitesse Arnhem.

Preud'homme vestigde bij zijn debuut als coach in Nederland meteen een negatief record: voor het eerst in de geschiedenis wist de Nederlandse landskampioen niet te scoren in zijn eerste twee wedstrijden. Op het veld van Vitesse kon dan ook maar beter gewonnen worden.

Toch bleek ook in Arnhem scoren bijzonder moeilijk. Twente wist pas in de tweede helft de score te openen. Na net iets minder dan een uur trapte Janko de bevrijdende 0-1 tegen de netten. Een grote opluchting, zo bleek, want nog geen tien minuten later zorgde De Jong voor de verdubbeling. De ingevallen aanvaller scoorde in de blessuretijd zelfs nog een derde doelpunt.

Bij Twente stond Bart Buysse een hele wedstrijd op het veld. Nacer Chadli werd tien minuten voor het einde vervangen door Roberto Rosales, ex-Gent.