Club ontvangt Villarreal, Zagreb en PAOK

Club ontvangt Villarreal, Zagreb en PAOK
Foto: © SC

Club Brugge is bij de loting voor de Europa League ingedeeld in groep D. Het treft Villarreal, Dinamo Zagreb en PAOK.

Dinamo Zagreb is een bekende voor het Belgische voetbal. Vorig seizoen speelden ze nog in dezelfde groep als Anderlecht in de Europa League. De club werd de laatste vijf seizoenen onafgebroken na elkaar kampioen van Kroatië en steekt er in eigen land met kop en schouders bovenuit.

Dinamo Zagreb is de ex-club van Bosko Balaban en Tomislav Butina, twee sterren die in het recent verleden nog bij Club Brugge speelden. In de zomer zagen de Kroaten hun topspeler Mario Mandžukic vertrekken naar Wolfsburg in de Bundesliga.

Villarreal is een andere opponent van blauw-zwart. Deze Spaanse club speelde normaal gezien geen Europees, maar kreeg het ticket dat toekwam aan Real Mallorca omdat deze club wegens te zware schulden niet mag deelnemen aan de Europa League.

Villarreal haalde in 2006 zelfs de halve finales van de Champions League, maar botste toen op Arsenal. Capdevilla, de vaste linksachter van wereldkampioen Spanje en aanvaller Nilmar van Brazilië zijn de bekendste spelers in de selectie. Giuseppe Rossi en Jozy Altidore zijn twee andere namen bij de Spanjaarden die u misschien bekend in de oren zullen klinken.

De derde tegenstrever van Club Brugge is PAOK Saloniki uit Griekenland. Deze club met hevige fans speelde nog in de derde voorronde van de Champions League tegen Ajax, maar verloor na twee draws: 1-1 in Amsterdam en 3-3 in Saloniki. De Bosniër Zlatan Muslimovic, de Chileen Pablo Contreras en Dimitris Salpigidis zijn de grote namen in hun kern.

Club treft met Villarreal wel een Spaanse subtopper, maar vermijdt echt moeilijke tegenstrevers. Indien het geluk wat aan Brugse zijde is, dan kan een tweede plaats net als vorig seizoen opnieuw tot de mogelijkheden behoren. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties