Analyse Overzicht en doelschutters Oost-Vlaanderen 01

Gentil Dossche
Overzicht en doelschutters Oost-Vlaanderen 01

Het seizoen 2010-11 is op gang geschoten en meteen werden er 25 doelpunten aangetekend, een mooie opener. Bij de promovendi bleef enkel Melsele puntenloos achter.

Heel wat derby’s kwamen uit de bus op de openingsspeeldag en dat gaf soms onverwachte uitslagen. Asselman, Erdogan, Grobet, Guillemaere en Segers voeren als eersten de doelschuttersstand aan met elk 2 treffers.

SV Voordetrapte als eerste af en kreeg daarbij RC Bambrugge over de vloer. Geen blitzstart deze keer voor de bezoekers want Voorde bleek oppermachtig: Asselman 1-0; Guillemaere 2-0 en 3-0; Keymolen 3-1; Asselman 4-1

SK Maldegemmoest het bij SK Bellem meer dan een helft met 10 stellen maar hield gelijke tred. Een kwartier voor tijd kregen de bezoekers zelfs een uitgelezen kans op winst van op de stip maar doelman Coeck ranselde de bal ui zijn doelvlak: 0-0

Klauwaerts Kemzekewas gastheer voor Svelta Melsele. De nieuwkomers konden een uur gelijke tred houden maar gingen dan ten onder. El Bodmossi 1-0; Geeraerts 1-1; Matthynssens 2-1; Vandenabbeele 3-1

FC Eeklo was te gast bij Rapide Lebbeke en voelde zich daar vooraf niet echt gerust in. Terecht zou blijken want de thuisploeg toonde zich minstens de evenknie. Lootens 0-1; Putteman 1-1

Het volledig vernieuwde Evergem Center was gastheer voor promovendus FC Destelbergen en dat leverde een krampachtige wedstrijd op. Pas laat in de match viel scoorde Van Britsom het enige doelpunt (tegen zijn ex-ploeg) 0-1

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Jong Lede een dubbele achterstand aangesmeerd door de gasten van VK Ninove. Na de rust bleek de thuisploeg de betere en stelde alsnog gelijk. Nechelput 0-1; Perreman 0-2; Grobet 1-2 en 2-2

Voor Eendracht Opstal was het bezoek aan FC Merelbeke een stap in het onbekende. Het bezoekende powerplay bleek onvoldoende om de nieuwelingen in 1ste provinciale van hun eerste overwinning te houden. Erdogan 1-0 en 2-0

Wat een ontknoping! Jong Vlaanderen Kruibeke had er voor gekozen om op zijn eerste thuiswedstrijd FC Vrasene op bezoek te krijgen en was meteen in alle staten. Na minder dan 2 volle minuten stond er al een 0-2 op het bord! Het scenario dat volgde kon niemand voorspellen want nog voor de rust lag Vrasene knock-out op de grasmat. Vyaene 0-1; De Langhe 0-2; Vertonghen 1-2; Van de Manacker 2-2; Segers 3-2; Vangeneugden 4-2; Segers 5-2

Een fout gezien? Geef een seintje aan gentil@telenet.be of via 0499.767.499 (let op: nieuw nummer)