Liverpool onderhandelt over zes spitsen

Yves Dekoning
| 11 reacties
Liverpool onderhandelt over zes spitsen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Liverpool FC is op zoek naar een extra aanvaller. Die zoektocht moet vandaag iets opleveren. De club zou al in gesprek zijn met minstens vijf verschillende clubs.

Nadat Liverpool Javier Mascherano verkocht aan Barcelona, heeft de club geld om uit te geven. Roy Hodgson wil er een aanvaller bij en liefst voor het sluiten van de transfermarkt vannacht. De manager van Liverpool zou vandaag al met minstens vijf ploegen hebben gesproken om er een aanvaller los te weken.

Bij Bayern Muchen zou Liverpool graag Mario Gomez huren. De Duitsers zien dit niet zitten, maar Liverpool heeft deze piste nog niet helemaal opgegeven. Hodgson zou ook gebeld hebben naar Nederland in verband met Ola Toivonen (PSV) en Ricky Van Wolfswinkel (Utrecht). Beiden scoren aan de lopende band dit seizoen.

Meest concreet lijkt de interesse in Carlton Cole. West Ham zou de aanvaller willen laten gaan als Liverpool met vijftien miljoen euro over de brug komt. Ook zouden de Hammers interesse hebben in Lucas Leiva en Ryan Babel. Dit kan de kansen op een deal bevorderen. Overigens zou ook Tottenham azen op Babel, waardoor Peter Crouch terug naar Anfield zou kunnen keren. Hodgson zou al met West Ham en Tottenham in gesprek zijn. Voor Lucas zou ook Stoke City voor de deur staan.

Hodgson onderhandelt vandaag ook nog met zijn ex-club Fulham. Hij hoopt de overgang van linksachter Paul Konchesky voor vijf miljoen af te ronden. Hodgson hoopt ook dat Bobby Zamora zijn voorbeeld zal volgen. Fulham wil de spits echter niet laten gaan. Liverpool probeert de zaak toch open te breken door twee toptalenten naar Londen te laten verhuizen. Alex Kaciniklic en Lauri Dalla Valle zouden in een mogelijke overeenkomst worden betrokken.

Ondertussen worden waarschijnlijk twee spelers uitgeleend. Emiliano Insua kan één jaar naar Galatasaray. Daniel Ayala, even in beeld bij Racing Genk, zou één seizoen bij Hull mogen spelen. Damien Plessis zou Liverpool dan weer definitief kunnen verlaten als Panathinaikos de transfer vandaag rond krijgt.

Het wordt dus duidelijk nog een drukke dag voor Hodgson en co om enkele uitgaande en inkomende transfers te realiseren. Wordt het één van deze namen of vindt Liverpool nog ergens een witte merel?

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties