Nieuwkomer VC.Zwijnaarde verliest openingsmatch .

Hendrik De Vriesere

VC.Zwijnaarde heeft hun nieuwe start gemist tegen titelkandidaat KSV.Geraardsbergen, het verloor de partij met het kleinste verschil. Ze verdiende op hun minst een gelijkspel, maar de foutjes worden direct afgestraft.

VC Zwijnaarde - KSV Geraardsbergen   1-2

VC heeft zijn start in tweede provinciaal gemist en verloor met het kleinste verschil van titelkandidaat KSV Geraardsbergen. VC verdiende op zijn minst een gelijkspel maar in tweede provinciaal wordt ieder foutje cash betaald. Eerste kans van de partij (9° minuut) was voor VC, Wim Depauw zette twee bezoekers in de wind maar het schot was te zwak om de bezoekende portier te verontrusten. Op het kwartier was er balverlies van Ken De Backer waardoor Xander Van Der Beck met het leer aan de haal kon gaan maar doelman Kevin Van de Sompele had geen enkel probleem om het schot te stoppen. Halfweg de eerste helft de grootste kans voor de bezoekers van de eerste helft, Steven Maginet stuurde een vrije trap richting tweede paal, de bal werd keurig voor doel gebracht waar Nicky Van Den Borre de bal onbegrijpelijk naast duwde. Direct aan de overzijde een prima schot van Ken De Backer dat een metertje over ging. Na 24 minuten een formidabele actie van Robby Smorgens die een solo opzette van op de eigen helft, Robby betrok in zijn rush Wim Depauw en scoorde dan enig mooi de 1-0. Na 37 minuten was VC dicht bij een tweede goal toen Arne Tillieu met een lob van op 40 meter doelman Sebastien Neirynck te grazen nam maar jammerlijk voor Arne en VC viel het leder net over het doel. Op slag van rusten was er nog een scherp genomen hoekschop voor Geraardsbergen op een haar gemist door Sahbi El Mabrouk. VC de rust in met een verdiende1-0 voorsprong.

De tweede helft begon voor VC in mineur en de wedstrijd kantelde in een goeie vijf minuten tijd. Eerst moest doeman Kevin Van de Sompele redding brengen op een kopbal van Kevin De Wannemaker en vervolgens miste Nicky Van Den Borre voor de tweede maal onbegrijpelijk centraal voor doel. Freek Vermeulen pakte op vijf minuten tijd twee terechte gele kaarten en kon meteen weer de kleedkamer in. Terwijl VC zich nog aan het reorganiseren was werd Nicky Van Den Borre foutief gestopt door Tom Everaert en de prima scheidsrechter Olivier Rietens legde de bal op de stip. Kevin De Wannemaker trapte de gelijkmaker tegen het net (1-1). We waren 53 minuten ver. Twee minuten later een klasseredding van doelman Kevin Van de Sompele toen hij een bal van Robby De Bondt uit de winkelhaak haalde. Dan herstelde VC weer het evenwicht en Ken De Backer haalde verschroeiend uit maar zag de bal net over het doel zoeven. Na 63 minuten bracht Tim Jolie de pas ingevallen Matthias Neirynck in stelling die meteen uithaalde maar doelman Sebastien Neirynck redde knap. Negentien minuten voor tijd stond VC plots op achterstand, Glenn De Backer leverde de bal in bij Kevin De Wannemaker die het geschenk in dank aanvaarde en de bal voorbij de kansloze Kevin Van de Sompele joeg (1-2). Drie minuten later was Matthias Neirynck daar weer maar weer hield doelman Sebastien Neirynck met een sublieme redding Matti van een doelpunt. VC nam in het slot nog risico’s om de verdiende gelijkmaker te scoren maar slaagde daar niet meer in.