Platini geeft Belgisch-Nederlandse bid duwtje in de rug

Anthony Van der Planken
| 6 reacties
Platini geeft Belgisch-Nederlandse bid duwtje in de rug
Foto: © SC

Michel Platini heeft de Belgisch-Nederlandse kandidatuur een kleine opsteker gegeven. De voorzitter van de UEFA verklaarde dat de wereldvoetbalbond tegenwoordig liever minder evidente landen grote toernooien toewijst.

"Er is een tendens binnen de FIFA en de UEFA om minder rijke landen toernooien toe te wijzen, zodat ze hun infrastructuur kunnen verbeteren", vertelt Platini in de Britse pers. De UEFA-voorzitter viseert daarmee de Amerikaanse en Engelse kandidaturen voor het WK van 2018. "En waarom ook niet? Het is heel gemakkelijk om te kiezen voor een sterk land als Duitsland, maar als je niet naar de andere landen gaat, bestaat de kans dat die helemaal afglijden."

"Toch is het geen gemakkelijke keuze, omdat die landen weer meer kunnen beloven dan ze in feite kunnen. Het is een keuze die we zullen moeten maken."

In ieder geval een kleine opsteker voor België en Nederland. Zeker België zou dankzij de WK-organisatie flink wat vooruitgang kunnen boeken op het gebied van voetbalinfrastructuur. Rusland speelt dezelfde troef uit.

In ieder geval lijkt Platini er vrij zeker van dat het toernooi van 2018 niet naar de Verenigde Staten gaat. De USA is het enige niet-Europese land dat nog kandidaat is voor het WK van 2018. De andere landen trokken zich wijselijk terug en concentreren zich op het toernooi van 2022. Volgens Platini zal de VS straks volgen. "Ik ben er 90% zeker van dat de Verenigde Staten zich zullen terugtrekken, zodat het WK van 2018 zeker in Europa plaatsvindt." In totaal zijn er vier Europese kandidaten: Engeland, Rusland en de duo's België - Nederland en Spanje - Portugal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties