Kanu: "Het middenveld blijft mijn beste plaats"

Kanu: "Het middenveld blijft mijn beste plaats"
Foto: © SC

Rubenilson Dos Santos Da Rocha, kortweg Kanu, zit op het goede spoor bij Anderlecht. De Braziliaan krijgt steeds meer zijn kans, maar hij hoopt nog steeds zich in de basis te kunnen knokken.

"Ik voel me de laatste tijd steeds beter in mijn vel", zegt de 22-jarige Braziliaan. "Ik concentreer me ook meer op het spel. Ik wil er alles aan doen om me zo goed mogelijk te profileren. Voor de trainer is het ook niet makkelijk om te kiezen. Ik wil er wel alles aan doen om hem de keuze zo moeilijk mogelijk te maken. Ik heb echter nog veel werk voor de boeg. Waar ik moet aan werken? Alles is steeds tot verbetering vatbaar."

Jacobs speelt Kanu de laatste tijd steeds meer uit als diepe spits, bij afwezigheid van Tom De Sutter. "Maar toch vind ik nog steeds dat het middenveld mijn beste plek is", laat hij weten. "Ik wil echter overal spelen. Als de trainer zegt dat ik in de spits moet spelen, doe ik dat. Natuurlijk maak ik graag goals, maar voor mij zijn assists ook heel belangrijk. Alles in functie van het team."

De CL-uitschakeling ligt nog altijd gevoelig in het Anderlecht-kamp, ook bij Kanu. "Het was voor iedereen een ontgoocheling", schudt hij meewarig het hoofd. "We moeten verder doen. We hebben nog altijd de Europa League, daar moeten we ons nu op focussen. Of de rest er al te boven is? Dat weet ik niet, maar iedereen is wel bezig met de volgende wedstrijd. Dat is een goed teken."

Vrijdag staat een verplaatsing naar STVV op het programma. "Hopelijk doen we het beter dan vorig seizoen. Dat ze veel belangrijke spelers kwijt zijn? Dat mag voor ons geen verschil maken. Wij zijn Anderlecht, hier lopen betere spelers rond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties