Webb: "De Bleeckere had de WK-finale kunnen fluiten"

Webb: "De Bleeckere had de WK-finale kunnen fluiten"
Foto: © SC

Howard Webb was gisteren in het land om het boek van Franck De Bleeckere: 'Alles voor het vak' te presenteren. Hij kwam daarbij nog even terug op de WK-finale.

Webb kreeg na de finale heel wat kritiek van zowel Nederlandse als Spaanse fans.. "Het was de moeilijkste wedstrijd uit mijn carrière”, zegt Webb in Het Nieuwsblad. "Ik dacht dat de Champions League-finale al groots was, de impact van een WK-finale was echt immens."

"Na twintig minuten had ik al twee scherpe waarschuwingen en vier gele kaarten uitgedeeld. Ik dacht dat de gemoederen zouden bedaren, maar niets was minder waar. Via het oortje zei ik aan mijn assistenten dit loopt niet zoals we gedacht hadden. Maar ze antwoordden dat ik geen keuze had en mijn job moest doen. Na die veertien gele kaarten was ik helemaal moedeloos geworden. Maar gelukkig kreeg ik onmiddellijk na de wedstrijd ook veel positieve reacties. Zelfs uit Nederland."

Volgens Webb had niet hij, maar Franck De Bleeckere de finale gefloten als Nederland niet één van de twee ploegen was geweest. "Als niet Nederland maar Uruguay de finale had gehaald denk ik dat ik maar vierde scheidsrechter was geweest. Dan had Franck en zijn Belgische team de finale geleid.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties