Deschacht: "Onze verdienste dat ze met 9 vallen"

Deschacht: "Onze verdienste dat ze met 9 vallen"
Foto: © SC

Olivier Deschacht heeft zijn derde goal ooit voor Anderlecht gemaakt. En of hij er blij mee was. De captain van de Brusselaars was als een kind in een snoepwinkel.

Deschacht kon een voorzet van Legear voorbij Renard duwen. Hij vierde alsof hij net het kampioenschap gewonnen had. "Ja, hier ga ik wakker van liggen", lachte Deschacht. "Eén dag ga ik hier van genieten, langer kan ook niet bij Anderlecht."

"Eigenlijk moest ik daar zelfs niet meer staan en had ik mijn positie al weer moeten innemen. Ik ben blijven staan. Het gevoel van de echte spits hé", grinnikte de verdediger die deze week ook aankondigde dat hij vader wordt. "Als verdediger scoor je nu eenmaal niet zo veel. Er gingen dan ook veel emoties door me heen."

Dat KV Mechelen met negen viel, had veel te maken met de kwaliteit van Anderlecht vond Deschacht. "Het is onze verdienste dat zij twee rode kaarten krijgen. Je moet dat ook verdienen door veel aan te vallen. En zij hebben in 90 minuten misschien één keer op doel kunnen trappen. Dat is ook onze verdienste."

Nu komen er een paar heel zware matchen aan. "We hebben vertrouwen opgedaan. Nee, we waren de laatste weken niet ziek", schudt hij het hoofd. "Partizan heeft gewoon een heel groot litteken nagelaten en dat moesten we verwerken. Maar ik denk dat we klaar zijn voor Split en Standard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties