Rangers in tweede helft voorbij Aberdeen

Manuel Gonzalez

Rangers behoudt het maximum in de Schotse Premier League. Al zag het er vandaag even naar uit dat daar een einde aan zou komen.

Op verplaatsing bij Aberdeen is traditioneel een lastige partij voor Rangers. Dat werd nog eens onderstreept toen Vernon en Maguire al binnen het halfuur The Dons op een 2-0 voorsprong zetten.

Maar een strafschop in de 34ste minuut omgezet door Kenny Miller (foto) bracht de bezoekers opnieuw in de match. Amper zeven minuutjes na de rust hing diezelfde Miller de bordjes al in evenwicht.

Van dan af had Rangers het psychologische voordeel en dat loonde. Jelavic, ex-Zulte Waregem en overgekomen van Rapid Wien zorgde voor de winnende goal in de 67ste minuut. In de slotfase werd thuisspeler en doelpuntenmaker Maguire nog met een tweede gele kaart van het terrein gestuurd.

Na zes speeldagen blijven Rangers en Celtic samen aan de leiding in Schotland met het maximum van 18 punten. Motherwell is derde en volgt al op acht punten.