De Vlieger: "Niet in staat minstens punt te pakken"

Nico Wieme
| 15 reacties
De Vlieger: "Niet in staat minstens punt te pakken"
Foto: © SC

Bij afwezigheid van Stijn Stijnen stond Geert De Vlieger voor de derde opeenvolgende keer onder de lat bij Club Brugge. Dit keer moest de ex-Rode Duivel zich wel twee keer gewonnen geven. "Dit had ik zo zien aankomen", bekende de doelman.

Geert De Vlieger wond er geen doekjes om na afloop van de verloren partij bij Germinal Beerschot. "We hebben het weggegeven. We hadden de match in handen, stonden 0-1 voor en gaven bijna geen kansen weg. Zelf hadden we kansen genoeg om de match nog voor de rust te beslissen."

Zege weggegeven

Vanwaar dan die ommezwaai na de rust? "We verloren toen de controle over de match. De thuisploeg dreigde een eerste keer met die kopkans van Bart Goor. We hadden de hint niet begrepen, ons spel verbeterde er niet op. We creëerden in de tweede helft nog weinig gevaar. Er was bijna geen beweging zonder bal en ons positiespel was niet goed meer."

Het Brugse sluitstuk had de bui voelen aankomen. "Ik was niet verrast door die twee tegendoelpunten. We speelden de bal niet meer rond en kregen de gelijkmaker binnen. Dan hadden we moeten knokken voor dat punt, maar daar bleken we niet toe in staat. We hebben zelf de zege weggeschonken. Geen idee of dit een fysiek of mentaal probleem is. Ik ben doelman en kan dat derhalve moeilijk inschatten."

Dat de concurrentie verder uitloopt, kan De Vlieger weinig deren. "Ik kijk enkel naar Club Brugge. We moeten eerst maar eens proberen om lijn in ons eigen spel te krijgen. Als ons voetbal goed is, zullen de zeges wel volgen. We moeten niet rondom ons gaan kijken. Daarvoor staan we trouwens niet goed geplaatst."

Villarreal

Donderdag speelt Club Europees op het veld van Villarreal. Met De Vlieger in doel? "Dat weet ik nog niet. Er zijn twijfels rond Stijn Stijnen. Als Club me nodig heeft, zal ik er staan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties