De FIFA heeft een nieuw transfersysteem

De FIFA heeft een nieuw transfersysteem
Foto: © SC

De wereldvoetbalbond FIFA heeft een nieuw transfersysteem. Met het Transfer Matching System (TMS) moeten transfers in de toekomst makkelijker en vloeiender kunnen verlopen.

TMS moet de transfers niet alleen makkelijker en vloeiender doen verlopen, de transacties worden op die manier ook transparanter. Na afloop van de transferperiode zal de computer zichzelf uitschakelen en kunnen er ook geen laattijdige transfers, zoals die met Rafael Van der Vaart (foto boven) van Real Madrid naar Tottenham Hotspur, kunnen plaatsvinden.

"Dit is een historisch moment voor het voetbal. Het is een relatief simpel systeem, maar het zal een grote invloed hebben op de transfers. Het belangrijkste zal zijn dat de transacties nu transparanter worden en bovendien is het een middel tegen het witwassen van geld", aldus FIFA-baas Sepp Blatter bij de voorstelling van TMS. 

Bij TMS zullen de beide betrokken partijen elk de dertig verschillende details moeten invoeren en dat op dezelfde manier. Daarna wordt het voor de FIFA heel gemakkelijk om de opleidingsvergoeding te berekenen. Zeer jonge spelers zullen door het systeem ook veel beter beschermd worden.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties