Leekens: "Meer jongens als Boyata nodig"

Leekens: "Meer jongens als Boyata nodig"
Foto: © SC

Georges Leekens gaf tekst en uitleg bij zijn selectie. Hij wijzigde zijn selectie dan ook op verschillende plaatsen en verraste met namen als Ogunjimi en El Ghanassy.

Over Yasine El Ghanassy: "We zijn hem al lang aan het volgen. Ik ken hem al van in de jeugdreeksen. Hij heeft gisteren een matige wedstrijd gespeeld, maar die jongen heeft talent. En hij kan een bal bijhouden."

Over Dedryck Boyata: "Boyata speelt elke week een topwedstrijd. Belgen die het goed doen tegen Chelsea en andere Engelse topclubs zijn niet zo dik bezaaid. We missen meer van die jongens die elke week op een hoog niveau moeten presteren. Hij staat in de basis bij Manchester City en doet het meer dan behoorlijk. Hij is ook een alternatief voor de rechtsachter."

Over Marvin Ogunjimi: "Ik ben de laatste weken gecharmeerd geraakt door hem. Hij heeft die loopbeweging in de rug van de tegenstander. We hebben eerst gecheckt of hij wel voor België wil spelen. En het antwoord was positief. Bij mij is het ja of nee. Kijk maar naar het geval Carcela."

Over het geval Jelle Van Damme: "Ik heb naar Jelle gebeld. Ik wou weten of alles in orde is met hem. Hij heeft mij verzekerd dat hij fysiek in orde is. Zijn situatie bij Wolverhampton is niet ideaal, maar hij heeft veel zin in de Rode Duivels. Hij zit momenteel niet in de kern, we zullen wel zien hoe zijn situatie evolueert."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties