Hoefkens: "Gefrustreerd door Coulibaly"

Hoefkens: "Gefrustreerd door Coulibaly"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge kon met veel moeite AA Gent opzijzetten. De match in de match was die tussen Carl Hoefkens en Elimane Coulibaly. De Brugse captain ging zelfs even neer na een elleboog van de Gentspits. “Die mocht zich alles permitteren van de ref.”

Carl Hoefkens kreeg het tijdens Club Brugge-AA Gent meer dan eens aan de stok met Elimane Coulibaly. "Mijn taak bestond erin om hem de hele match te schaduwen. Dat is mij goed gelukt, maar de middelen die hij gebruikte om mij af te houden, zijn ongeoorloofd. Toen ik de bal naar Colin Coosemans terugspeelde, gaf hij mij gewoon een slag in het gezicht. Dat is altijd rood. Het was heel frustrerend om te zien wat de ref allemaal toeliet. Daarna ging Coulibaly ook eens keihard in op onze doelman."

De Brugse captain had een glasheldere analyse van de match. "Voor de rust was Club oppermachtig. Op het einde gaven we dan een goal cadeau aan Gent. Ook na de rust kenden we aanvankelijk geen problemen. Gent creëerde geen enkele kans. Dan miste ik die strafschop en aan de andere kant ging de bal van Bernd Thijs wel tegen de touwen. Toen wist ik dat het moeilijk zou worden."

Hoefkens vond niet dat het opnieuw een Club Brugge met twee gezichten was. "Gent heeft gewoon geprobeerd op allerlei mogelijke manieren terug in de match te komen. Gelukkig hebben wij genoeg weerstand geboden. De zege is dan ook verdiend, al had ze hoger moeten zijn. Bij de Buffalo's zullen ze wel het tegendeel beweren."

Centimeters

Op het moment dat het 3-1 stond kreeg Hoefkens de kans om zijn team van op de stip naar 4-1 te schieten. "Ik onderbrak mijn aanloop even, maar ook Bojan Jorgacevic hield even in. Ik zag de bal dan binnenkant paal gaan. Het was een kwestie van centimeters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties