Van Damme: "Voel me niet goed in mijn vel"

Van Damme: "Voel me niet goed in mijn vel"
Foto: © SC

De geruchten dat Jelle Van Damme wil terugkeren naar Anderlecht zijn niet uit de lucht gegrepen. In de kranten van vandaag zegt hij dat hij Anderlecht nooit had mogen verlaten.

Na de wedstrijd tegen Standard scandeerden de paarswitte supporters nog de naam van Van Damme. "Ik heb het gehoord, maar dat verandert niets aan mijn situatie", aldus de speler van Wolverhampton. "Ik kan de tijd natuurlijk niet terugdraaien, maar met wat ik nu weet, was ik beter bij Anderlecht gebleven."

"Dat gevoel is er niet gekomen na die ene mindere prestatie tegen Tottenham. Neen, dat is iets wat de pers er van gemaakt heeft. En het is ook niet dat ik eenzaam ben, want Elke was tot een week geleden bij mij. Al van in de voorbereiding klikte het er niet."

"Ik voel me er gewoon niet goed in m'n vel. Zowel op voetballend vlak als in het dagelijkse leven. Het soort voetbal dat wij brengen past toch niet zo goed bij mij als ik aanvankelijk dacht.  Ook buiten het voetbal kan ik hier niet aarden. In Wolverhampton valt niets, maar dan ook echt niets te beleven."

De interlands komen dus op een ideaal moment. "Het is echt een verademing even terug in België te zijn, al is ook dat relatief, want morgen zitten we al in Kazachstan. Maar het is altijd prettig om terug naar België te komen."

Een terugkeer naar Anderlecht behoort dus tot de mogelijkheden, maar Van Damme sluit geen enkele piste uit. "Mijn voorkeur gaat uit naar Anderlecht, al ik sluit niet uit dat ik naar een andere club ga. Maar tot januari focus ik me volledig op de Wolves. Het is zeker niet zo dat ik me bij mijn invallerstatuut neerleg, ik wil me terug in de ploeg knokken. Ik blijf mijn job doen, dat ben ik die mensen verschuldigd. In januari volgt de evaluatie en dan zien we wel verder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties