Capello lyrisch over Ashley Cole

Capello lyrisch over Ashley Cole
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Fabia Capello heeft een groot vertrouwen in Ashley Cole. De Italiaanse coach is bijna lyrisch over de linksback van Chelsea. Logisch ook, want de verdediger speelt dinsdag tegen Montenegro reeds zijn 86ste interland.

Hij komt daarmee op evenveel caps als Kenny Sansom, die het record van vleugelverdediger met de meeste caps al 22 jaar bezit. De 29-jarige Cole zal dat waarschijnlijk sterk verbeteren. 

"Cole is zonder twijfel één van de beste linksbacks ter wereld", zegt Capello. "Zijn forse aantal interlands is zeker geen verrassing voor me. Hij is op zoveel verschillende manieren goed. Als verdediger, maar ook in de manier waarop hij vooruit voetbalt. Hij is intelligent en beweegt sterk. Als hij de bal heeft, is het geen probleem daarmee te bewegen."

"Ook snapt hij hoe je werkelijk moet passen. Veel andere spelers weten niet hoe en wanneer dat moet. Maar Ashley is altijd gevaarlijk met zijn passing", gaat Capello verder. Als Cole ooit recordinternational wil worde,, heeft hij wel nog een hele weg te gaan, want dat staat op naam van Peter Shilton. De legendarische doelman verzamelde 125 caps.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties