Groep E: Nederland kan reuzenstap naar EK zetten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Groep E: Nederland kan reuzenstap naar EK zetten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Groep E is de blikvanger vanavond Nederland-Zweden. De wedstrijd krijgt een speciaal karakter na de uitlatingen van Zweedse internationals over de speelwijze van Nigel De Jong, Mark Van Bommel en Oranje in het algemeen.

Nederland deed vrijdag wat het moest doen en won zuinigjes met 0-1 in Moldavië. Zweden kwam dan weer niet in actie. Zlatan Ibrahimovic ziet het alvast positief in voor de Zweden tegen de verliezende WK-finalist. "We zijn hier om te winnen, zo simpel is het. Ik denk dat beide teams zullen willen aanvallen en het zal er op aankomen om foutjes te vermijden. Ik heb leren voetballen in Nederland en heb alleen maar positieve herinneringen aan dit land", aldus de spits van AC Milan. Nederland doet mits winst een reuzenzaak. Winnen de Zweden, dan wordt het nog een felle strijd om de eerste plaats en het rechtstreekse EK-ticket.

Finland en Hongarije ontmoeten elkaar in Helsinki. De Hongaren hebben alvast een goede algemene repetitie achter de rug na de 8-0-monsterzege tegen San Marino. Wordt er gewonnen, dan doet het land mee voor de tweede plaats in de groep. De Finnen staan al met de rug tegen de muur. Ze verloren eerder verrassend van Moldavië en gingen daarna onderuit in Nederland. De drie punten zijn een must wil de EK-campagne nu nog niet voorbij zijn.

Ten slotte nemen kleine broertjes San Marino en Moldavië het tegen elkaar op in Serravalle. Voor de thuisploeg komt het er op aan om de schade te beperken, Moldavië kan bij winst een vreemde hond worden in de strijd om een EK-ticket.



 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties