Allagui: "Het is onrealistisch bij Mainz"

Jarryd Naegels
| 8 reacties
Allagui: "Het is onrealistisch bij Mainz"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mainz blijft verrassen in Duitsland. De fiere leiden heeft al zijn zeven duels gewonnen. Sami Allagui (24) zat enkele jaren geleden nog bij Anderlecht maar werd toen te licht bevonden. Nu zit de spits al een drie doelpunten in vijf wedstrijden.

Het gaat Allagui en zijn club momenteel voor de wind. Alle zeven duels gewonnen en dus ook leider in de Bundesliga. “Dat is een heuse verrassing. Ondertussen zijn we zelfs al wereldnieuws. Als ik thuis een Italiaanse sportzender opzet, gaat het over Mainz. Kijk ik naar de Arabische tv, dan zie ik de goals die we hebben gescoord”, zo verklaart hij tegenover Het Nieuwsblad.

De club heeft drie punten meer dan Dortmund en al dertien meer dan Bayern München. “Telkens als we het klassement bekijken, lachen we ons kapot. Het is allemaal zo onrealistisch. Onze negende plek vorig seizoen was al uitstekend. We begonnen dit jaar met het doel om ons te verzekeren van het behoud. En nu schrijven we plots geschiedenis.”

Over zijn periode bij Anderlecht is de spits niet helemaal tevreden. “Ik kijk soms met een dubbel gevoel terug op die tijd. Ik werd beter door de technische trainingen, maar ik heb me nooit mogen bewijzen bij de eerste ploeg. Ook niet als ik twintig goals maakte bij de beloften. De trainer van toen (Franky Vercauteren) moet zich vragen stellen als hij me nu bezig ziet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties