Groep G: Imponerend Real maakt korte metten met AC Milan

Bram Coenen
| 13 reacties

Een imponerend Real Madrid heeft vanavond met 2-0 gewonnen van AC Milan. Onder impuls van een uitstekende Cristiano Ronaldo liet de Koninklijke Milan geen schijn van een kans.

Real maakte het verschil al in het eerste kwartier. In de dertiende minuut plaatste Cristiano Ronaldo de bal heerlijk onder de muur in doel en nog geen minuut later kon Mesut Özil nogal gelukkig via de schouder van Daniele Bonera de voorsprong verdubbelen.

Milan was even van slag, maar kon net voor rust toch ook eens dreigen via Andrea Pirlo, maar de vrije trap van de metronoom strandde op de lat. Ook na de pauze bleef Real heersen, onder impuls van een uitstekende Cristiano Ronaldo, maar onder meer Gonzalo Higuain en Özil lieten enkele wenkende kansen onbenut.

Dankzij deze nieuwe zege blijft de Koninklijke met het maximum van de punten op kop in Groep G. Ajax vergezelt AC Milan nu op de tweede plaats, na een 2-1 thuiszege tegen Auxerre. Demy De Zeeuw en Luis Suarez zetten de thuisploeg nog voor de rust op rozen, maar na de rode kaart voor André Ooijer werd het toch nog spannend. Valter Birsa bracht de Fransen opnieuw in de wedstrijd, maar verder kwam het niet meer. Ajax en Milan tellen nu vier punten, Auxerre blijft puntenloos laatste.