Helsingborg houdt titelstrijd spannen

viki meeuwis

Ook in de Zweedse Allsvenskan loopt het seizoen ten einde. Afgelopen weekend werden de eerste wedstrijden van de 28e speeldag afgewerkt.

Helsingborg moest het opnemen tegen Åtvidabergs. Bij winst kon het terug over Malmö springen en de eerste plaats in het klassement innemen. In de zevende minuut kon Alexander Gerndt scoren op aangeven van Bouaouzan. Gerndt deed het even later nog eens dunnetjes over waardoor Helsingborg bij de rust op een 2-0 voorsprong stond. Na de rust zorgde Gerndt voor een pass waardoor Erik Sundin kon scoren.

De partij tussen Kalmar en Mjällby eindigde in een 1-1 gelijkspel. Na de rust kon Ricardo Santos op aangeven van Dauda scoren. Iets later kon Ekenberg El Kabir op weg zetten en die werkte de gelijkmaker binnen.

Een doelpunt van Jakob Orlov bezorgde Gelfe de broodnodige drie punten in de partij tegen GAIS. Gefle blijft voorlaatste met 27 punten.

In de partij tussen Djurgården en Elfsborg vielen maar liefst acht doelpunten. Prince ikpe Ekong kon in de achtste minuut de score openen. Elfsborg kreeg een doelpunt cadeau nadat Ekong iets later de bal in eigen doel werkte. Na de rust kon Stefan Ishizaki de score voor Elfsborg verder uitdiepen maar niet lang daarna kon Kennedy Igboananike de stand terug in evenwicht brengen. De doelpunten bleven komen aan beide kanten. Twee minuten na de goal van Igboananike wist Amadou Jawo te scoren. Iets later gaf Daniel Sjölund een goede pass naar Gustafsson die de bal in doel werkte. Denni Avdic zette voor Elfsborg de 3-4 op het bord. In de slotfase wist Kennedy Igboananike de eindstand op 4-4 te brengen. Elfsborg staat nu op de vierde plaats terwijl Djurgården zich met een achtste plaats moet tevreden stellen.