Groep G: Real Madrid en AC Milan in evenwicht na knotsgekke partij

Bram Coenen
| 29 reacties

AC Milan heeft bijna revanche genomen voor het verlies twee weken geleden tegen Real Madrid. Wie anders dan Pippo Inzaghi leek de partij met twee treffers te beslissen, maar Pedro Leon bezorgde Real in extremis nog een punt.

Real Madrid controleerde de gehele eerste helft vrij makkelijk, al was het wachten tot vlak voor het rustsignaal wanneer Gonzalo Higuain met een gekruist schot de score kon openen voor de Koninklijke.

Ook in de tweede helft leek Real aanvankelijk makkelijk stand te houden, tot de ingevallen Pippo Inzaghi zijn moment gekozen achtte. Twintig minuten voor tijd kon hij na een inzenden van Zlatan Ibrahimovic makkelijk de gelijkmaker binnen koppen. En zo'n tien minuten voor tijd bracht hij de tifosi in San Siro helemaal in extase wanneer hij randje buitenspel de 2-1 tegen de netten prikte.

Real leek niet meer in staat om te reageren, maar in de toegevoegde tijd bezorgde Pedro Leon de bezoekers alsnog een punt. De Koninklijke blijft zo op kop van Groep G, met vijf punten voorsprong op AC Milan. Ajax, dat op bezoek bij Auxerre met 2-1 de boot inging (ondanks een goal van Toby Alderweireld) volgt op de derde plaats met vier op twaalf. Auxerre volgt nog één puntje verderop met drie op twaalf.