Gillet: "Mijn kans om te bewijzen dat ik er nog steeds sta"

Gillet: "Mijn kans om te bewijzen dat ik er nog steeds sta"
Foto: © SC

Jean-François Gillet krijgt morgen zijn kans onder de lat bij de Rode Duivels. De laatste keer dateert al van mei dit jaar en de vriendschappelijke interland tegen Bulgarije.

Door de afwezigheid van de bij Borussia Mönchengladbach gecontesteerde Logan Bailly krijgt Gillet dus een basisplaats tegen Rusland. Daarbij krijgt hij de voorkeur op Silvio Proto en Simon Mignolet. Voor Gillet gaat het tegenwoordig echter ook niet zo bijster vlot, want met Bari staat hij helemaal laatste en met 19 tegendoelpunten is hij de op één na meest gepasseerde doelman van de Serie A.

"We zitten in een mindere periode met Bari", duidt hij het voor de hand liggende. "We geloven echter in beterschap. Het is niet zo dat al die tegengoals mijn schuld zijn. Ik speel goed, maar we hebben het geluk momenteel niet aan onze kant. De staf van de nationale ploeg heeft me gevolg en geeft me ook vertrouwen."

Berichtje voor Bailly

Zijn minder fortuinlijke collega, Bailly, betaalde de prijs voor de malaise bij Mönchengladbach en nu ook bij de Rode Duivels. "Ik heb Logan een bericht gestuurd", zegt Gillet. "Ik weet dat hij een goede doelman is en hij zal sterker uit deze periode komen. Dat heeft hij trouwens zelf ook al aangegeven."

Tegen de Russen zal hij waarschijnlijk wel zijn kans krijgen om zich te tonen, want de Russische aanval is doorspekt met talent. "Dit is mijn kans om te bewijzen dat ik er sta. Het is vriendschappelijk, maar het blijft toch Rusland hé. Een grote ploeg! We moeten de wedstrijd aanpakken alsof het een EK-kwalificatiewedstrijd is. Veel zal afhangen van de concentratie."

Ook Gillet is er van overtuigd dat er veel te leren valt uit deze wedstrijd. "We hebben nog steeds kans om ons te kwalificeren. Dit moeten we als een serieuze voorbereiding zien op wat er nog moet komen. We krijgen hier een opportuniteit om de automatismen nog wat aan te scherpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties