Gerets: "Zou eer zijn om ooit Rode Duivels te leiden"

Gerets: "Zou eer zijn om ooit Rode Duivels te leiden"
Foto: © SC

Eric Gerets speelt vanavond een oefeninterland tegen Noord-Ierland met Marokko. De bondscoach gaf in Belfast ook enkele interviews en schepte daarin meer duidelijkheid over zijn keuzes.

Bijvoorbeeld over waarom hij zijn telefoon niet opnam toen Philippe Collin op zoek was naar een opvolger voor Dick Advocaat. "Als je 150 telefoons per dag krijgt en je kent het nummer niet dat belt, dan is het logisch dat hij me niet aan de telefoon krijgt. Hij had gewoon een sms'je moeten sturen. Dan wist ik tenminste wie me wilde spreken", aldus Gerets.

Collin zou sowieso van een kale reis zijn thuisgekomen. "Ik zou bij Al-Hilal gebleven zijn tot het einde van de Aziatische Champions League-campagne, zoals nu. Dat betekent dat ik alle wedstrijden die de Rode Duivels intussen hebben gespeeld, had gemist. Ik weet niet of de Belgische voetbalbond dat had geaccepteerd. En ik had mijn woord al aan Marokko gegeven toen België me indirect contacteerde."

Dat het contract van Gerets te hoog gegrepen zou zijn, verwijst hij naar het land der fabeltjes. "Dat is bullshit. Als ik mijn carrière zou kunnen afsluiten in België, hetzij bij de Rode Duivels, hetzij bij Standard, dan wil ik dat absoluut doen. Het zou een eer zijn. Maar ik weet niet of ze nog zin hebben, want het is al een paar keer misgelopen toen ze me wilden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties