"Limbombe (Racing Genk)? Die moet niet onderdoen voor Robben"

Steurbaut Kersten
| 32 reacties
"Limbombe (Racing Genk)? Die moet niet onderdoen voor Robben"
Foto: © SC

De 16-jarige Anthony Limbombe krijgt de laatste weken zijn kans als invaller bij Racing Genk. Hans Visser, de assistent van Frank Vercauteren, is vol lof over de flankspeler.

Goudhaantjes, het lijkt wel of ze de laatste jaren aan de bomen groeien in Genk. Steven Defour, Kevin De Bruyne, Jelle Vossen, ... De volgende naam die we moeten onthouden is die van Anthony Limbombe. Tegen Cercle Brugge mocht hij een vierde keer invallen. “Het is een ruwe diamant die nog moet geslepen worden”, zegt Visser in S/VM.

Visser schuwt de vergelijking met Arjen Robben zelfs niet. “Ik heb met de 16-jarige Robben gewerkt en Limbombe moet absoluut niet onderdoen op die leeftijd. Hij is snel, heeft techniek en voetbalslimheid. Als je hem een opdracht geeft, pikt hij het meteen op.”

Hij is nog jong en heeft dus ook nog veel te leren, beseft Visser. “Hij moet nog meer de diepte zoeken”, klinkt het. Racing Genk probeert het jonge talent individueel te begeleiden en bood hem onlangs zijn eerste profcontract aan. Ook PSV aasde achter de tweevoetige flankspeler, maar Limbombe bleef, in tegenstelling tot zijn broer Stallone, in de Cristal Arena.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties