Litmanen scoort in mogelijk zijn laatste duel

Manuel Gonzalez
| 3 reacties

Jari Litmanen heeft vanavond mogelijk afscheid genomen van het profvoetbal. Hij viel in de tweede helft in voor Finland tijdens de EK-kwalificatiematch tegen San Marino en scoorde vanop de stip.

In heel Europa stonden er maar twee EK-voorrondeduels geprogrammeerd. Eéntje daarvan lokte speciale belangstelling omdat het mogelijk de afscheidsmatch zou zijn van een grote voetballer, Jari Litmanen, ex-topspeler van Ajax en Barcelona.

Finland had geen kind aan San Marino. Al kon Vayrynen pas in de 39ste minuut voor de eerste goal zorgen, met die stand gingen we ook naar de kleedkamers.

In de tweede helft kwam Litmanen direct in het veld. Finland loopte als een trein en denderde over San Marino heen. Tweemaal Hamalainen, driemaal Forssell en ook toekomstig G. Beerschotspeler Porokara vonden de weg naar doel.

Tussendoor mocht Litmanen ook zijn doelpuntje meepikken. Hij benutte een strafschop in de 71ste minuut. Finland won uiteindelijk met 8-0 en pakt in zijn vierde wedstrijd pas hun eerste punten in de voorronde.