Van Meir gooit de handdoek

Dennis Smeyers
| 21 reacties
Van Meir gooit de handdoek
Foto: © SC

Het was een vermoeide, verslagen Eric van Meir die het perslokaal binnenkwam na de blamage tegen Sint-Truiden. Zijn conclusie na de wedstrijd was er een vervuld van emotie.

"Onze wedstrijd was als een slechte B-film", zei Van Meir. "Als je oververdiend de 1-0 scoort, moet je dat gewoon kunnen vasthouden, en dat hebben wij maar drie minuten gekund. Als je ziet dat Sidibe, waarvan we weten dat hij kopbalsterk is, rustig mag binnenkoppen? Bij het tweede doelpunt zouden we van schrik in ons eigen doel vluchten, en dan scoren zij een tweede keer."

"We moeten met z'n allen voor de spiegel voor de spiegel staan", zei de trainer, "ik heb dat gedaan. Ik heb het er met Herman (Helleputte) over gehad, en ik wil mijn oude positie terug. Ik heb er echt genoeg van. Als ik ooit nog eens de kans krijg een club te trainen, hoop ik dat ik dit niet meer mag meemaken, want dit was echt een nachtmerrie. Ik ben op! Vandaag wilde ik het veld oplopen en sommige spelers, nee, ik ga deze zin niet afwerken, want dan zeg ik verkeerde zaken..."

"Sommigen kunnen mijn beslissing nu laf noemen, maar dat interesseert mij eigenlijk niet. Ik heb mij echt volledig ingezet, en zal dat ook nog doen voor de volgende wedstrijd als ze geen trainer vinden, maar er moet op de korte termijn een oplossing komen. Ik slaap er niet meer van, en als ik dan nog van de stress zou afvallen... Maar dat gebeurt ook niet." Nam de veldheer deze beslissing alleen op basis van deze wedstrijd? "Nee, het gaat niet alleen om de match, maar ook om de randevenementen. Ik hoop echt dat Lierse iemand vindt die zich wel nog kan opladen en hier zijn energie in wil stoppen."

En zo verliet de zichtbaar aangeslagen trainer het perslokaal...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties