Fowler keert terug naar Engeland

Yves Dekoning
| 1 reacties
Fowler keert terug naar Engeland
Foto: © SC

In februari zal Robbie Fowler zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen. De aanvaller zal dan ook terugkeren naar Engeland, namelijk als trainer bij MK Dons.

Robbie Fowler speelt momenteel in Australië bij Perth Glory. In februari zal de 35-jarige Engelsman stoppen als speler en bij MK Dons als coach aan de slag gaan. Hij zal er Karl Robinson bijstaan als veldtrainer. Het duo leerde elkaar kennen bij Liverpool FC. Ook speler-coach Dietmar Hamann en doelman David Martin een verleden bij de Reds. 

Fowler begon zijn carrière indrukwekkend bij Liverpool FC. Hij scoorde er aan de lopende band (120 goals in 236 matchen in de Premier League) en brak ook door bij de Engelse nationale ploeg. Daar was hij goed voor 7 doelpunten in 26 interlands. Geremd door blessures verloor Fowler zijn basisplaats en verliet Liverpool. Na enkele jaren Leeds kwam hij via Manchester City opnieuw bij Liverpool terecht. Na één seizoen moest hij de club alweer verlaten. Daarna volgden Cardiff, Blackburn, North Queensland Fury en uiteindelijk Perth Glory.

 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties