Belgen helpen Utrecht en AZ aan de zege

Steurbaut Kersten
| 1 reacties

Dries Mertens en Jan Wuytens hebben FC Utrecht een leuke middag bezorgd. Twee Belgische doelpunten waren goed voor een driepunter tegen Heerenveen. Bij AZ stond Maarten Martens aan het kanon.

FC Utrecht – Heerenveen   2-1

FC Utrecht wil opnieuw voor Europees voetbal gaan en had tegen Heerenveen dan ook een overwinning nodig. Halverwege de eerste helft zag het er echter niet goed uit. Beerens zette de bezoekers uit Friesland vanop de stip op voorsprong.

De thuisploeg zette echter al snel orde op zaken. Dries Mertens bracht Utrecht tien minuten al terug langszij. In de slotfase hield Jan Wuytens de drie punten zelfs nog in de Domstad.

ADO Den Haag – AZ   0-2

AZ heeft ADO Den Haag zijn eerste nederlaag in vier maanden toegediend. De thuisploeg kreeg in de eerste helft nochtans de beste kans, maar het leer spatte uiteen op de dwarsligger. Vanop de stip mocht Elm de bezoekers uit Alkmaar dan toch op voorsprong brengen.

Al vroeg in de tweede helft werd het lot van ADO helemaal bezegeld. Via Pellè belandde het leer bij Maarten Martens. Onze landgenoot kreeg alle tijd en plaatste het leer netjes in de verste hoek: 0-2. ADO probeerde nog een vuist te maken, maar zag de inzet niet omgezet in doelpunten.

Willem II – Feyenoord   1-1

Feyenoord blijft wisselvallig presteren in de Nederlandse Eredivisie. Op bezoek bij rode lantaarn Willem II bleven de Rotterdammers steken op 1-1. Voor de Tilburgers het vierde punt van het seizoen.

Het degradatieduel in Tilburg leverde weinig spektakel op. Toch viel er voor de rust nog een doelpunt voor Feyenoord. Een vrije trap van Biseswar belandde via Leerdam in doel. Onze landgenoot Davino Verhulst zat op de bank en zag zijn Finse concurrent Niki Mäenpää niet veel later Willem II behoeden voor een grotere achterstand.

Feyenoord liet na de pauze het initiatief aan de thuisploeg en dat brak de Rotterdammers zuur op. In de slotfase kopte Van Haaren de gelijkmaker in eigen doel.