Borussia Dortmund neemt steeds meer afstand van concurrentie

Bram Coenen
| 3 reacties
Borussia Dortmund neemt steeds meer afstand van concurrentie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Borussia Dortmund heeft vanavond uitstekende zaken gedaan in de Bundesliga. Het won vanavond met 0-2 bij Nürnberg en neemt zo steeds meer afstand van de concurrentie.

Dortmund, dat eerder al zeven keer buitenshuis wist te winnen dit seizoen, opende de score na goed twintig minuten spelen. Op vrije trap van Nuri Sahin belandde de bal bij verdediger Mats Hummels, die beheerst afwerkte. Ook nadien waren de bezoekers baas, maar onder meer Shinji Kagawa en Kevin Grosskreutz verzuimden om de match dan al te beslissen.

Nürnberg, dat in de middenmoot geklasseerd staat, slaagde er amper in voor dreiging te zorgen. Het was integendeel Borussia Dortmund dat ook na de pauze heer en meester was. Toch moest het tot vlak voor affluiten wachten alvorens het zekerheid had omtrent de zege. Het was de Pool Robert Lewandowski, die eerder nogal zelfzuchtig acteerde, die voor de 0-2 tekende.

Borussia Dortmund loopt zo in de stand maar liefst tien punten uit op naaste achtervolger Mainz. De voorsprong op regerend landskampioen Bayern München bedraagt al zeventien punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties