Twente krijgt serieus pak slaag bij Heerenveen

Bram Coenen
| 9 reacties

Competitieleider FC Twente heeft vanmiddag een zwaar pak slaag gekregen bij Heerenveen. De ploeg van coach Michel Preud'Homme verloor met maar liefst 6-2.

Twente, dat moest aantreden zonder de geblesseerden Nikolay Mihaylov, Bryan Ruiz en Marc Janko, kwam in Heerenveen na twintig minuten op achterstand wanneer Oussama Assaïdi makkelijk van net buiten het strafschopgebied de openingstreffer tegen de netten kon jagen.

De bezoekers waren echter niet van slag en konden tien minuten later opnieuw gelijkstellen wanneer Nacer Chadli op pass van Roberto Rosales de bal makkelijk kon binnenschuiven. Toch moesten de Tukkers alsnog met een achterstand gaan rusten wanneer opnieuw Assaïdi de 2-1 volledig vrijstaand kon scoren.

Meteen na de pauze werd ook die voorsprong weer teniet gedaan door de bezoekers wanneer Chadli er met zijn tweede van de namiddag 2-2 van maakte. Twente eindelijk gelanceerd zou je denken, maar niets was minder waar.

Op het uur maakte Viktor Elm er 3-2 van en in het resterende halfuur moest de ploeg van coach Michel Preud'Homme nog liefst drie treffers slikken van Luciano Narsingh, nogmaals Assaïdi en Mika Väyrynen (pen) wat leidde tot een zware 6-2-nederlaag.

Ivens rukt op naar plek drie

Twente moet zo de leiding afstaan aan PSV, dat nu één punt voorsprong heeft. Groningen rukt op naar de derde plaats, op één punt van Twente, na een 2-0-zege op AZ. Tim Matavz bezorgde de thuisploeg met twee goals een duidelijke zege. Jonas Ivens en Maarten Martens stonden beide 90 minuten op het veld.

Ook Feyenoord kon nog eens winnen. In de stadsderby tegen Excelsior zegevierde het met nipte 1-0-cijfers na een vroege goal van Luc Castaignos. Feyenoord rukt dankzij deze zege op naar de dertiende plaats, Excelsior blijft zestiende.