Devroe: "Elk weekend 1.000 kilometer in de wagen"

Mathias Dumarey
| 80 reacties
Devroe: "Elk weekend 1.000 kilometer in de wagen"
Foto: © SC

Luc Devroe (foto), sportmanager van Club Brugge, speurt als nooit tevoren naar versterking voor blauwzwart. "Ik zit elk weekend duizend kilometer in de wagen, maar ik ben niet alleen", zegt hij in HNB.

"We spelen nu nog elf finales en dan kunnen de play-offs beginnen. Ondertussen zoek ik naar echte versterkingen die vanaf 22 januari 2011 meteen kunnen spelen", aldus Luc Devroe.

Het is duidelijk dat het grote probleem van blauwzwart dit seizoen in de voorhoede ligt. "We hadden de pech dat Joseph Akpala zich in augustus blesseerde en lange tijd out was. We hebben toen in overleg met de trainer beslist dat we geen andere aanvaller meer gingen halen. Achteraf bekeken hebben we hier toch een inschattingsfout gemaakt", weet de sportmanager.

Er werden al verschillende namen genoemd bij Club Brugge als potentiële versterking. Zo ook Björn Vleminckx van NEC Nijmegen. HNB vroeg zich af waarom Club hem twee jaar geleden al niet haalde. "We hadden toen Akpala en Wesley Sonck in de aanval en die waren goed voor dertig goals. Dan haal je toch geen nieuwe spits voor twee miljoen euro. Dit seizoen zag ik hem al meer dan vijf keer aan het werk. Iedereen kent hem intussen. Vleminckx is sterk in de box, maar we hebben ook nog andere mogelijkheden", aldus Devroe.

Devroe laat ook nog eens zijn licht schijnen over andere spelers die hij zag. Over Killian Overmeire zegt hij dat Club wel sprak met diens zaakwaarnemer maar dat uiteindelijk bleek dat Overmeire niet voldeed aan het profiel van middenvelder dat men zocht. In Dalibor Veselinovic zagen we een spits die oorlog kan maken, "maar we konden geen akkoord vinden met álle partijen" en Milos Maric lijkt niet te voldoen aan de speler die Club zoekt, "maar hij werd ons wel aangeboden".
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties