Onbegrip bij Lokeren: "Wie komt nog helpen?"

Nico Wieme
| 31 reacties
Onbegrip bij Lokeren: "Wie komt nog helpen?"
Foto: © SC

Bij Sporting Lokeren kunnen ze er niet om lachen dat de Nederlandse ref Reinold Wiedemeijer het veld heeft afgekeurd voor de match tegen Cercle. "De staat van het terrein is beter dan twee weken geleden tegen Standard."

Wij waren ter plekke toen scheidsrechter Reinold Wiedemeijer de grasmat van het Daknamstadion afkeurde. "Het terrein is wel sneeuwvrij, maar er zijn te veel ijsplekken die voor gevaarlijke glijdpartijen kunnen zorgen. Ik kan de fysieke integriteit van de spelers niet garanderen", oordeelde de Nederlandse fluitenier.

Deze beslissing sloeg in als een bom bij Lokeren. "Onbegrijpelijk. De mat ligt veel beter dan twee weken geleden tegen Standard. Op een bepaald moment hebben we hier met 25 man staan sneeuwruimen. Ons terrein is speelklaar, alleen moeten ze zich bij de Belgische Voetbalbond eens afvragen waar ze mee bezig zijn. De supporters in zulke weersomstandigheden de baan opsturen, is onverantwoord. Een algemene afgelasting was te rechtvaardigen geweest", zei Axel Geerinck.

De Lokerse terreinverzorger, die twee geleden nog geroemd werd door ervoor te zorgen dat Lokeren Standard partij kon geven, is ook deze zaterdag een hele dag in de weer geweest om de wedstrijd tegen Cercle te kunnen laten doorgaan. "Een hele dag hebben we ons uiterste best gedaan en tot twee keer toe heeft een vertegenwoordiger van de bond het veld goedgekeurd. Dan komt die Hollander om 17.00 uur doodleuk zeggen dat de match toch niet doorgaat. Wie ga ik de volgende keer nog bereid vinden om te komen helpen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties