Clement: "We kunnen niet meer doen"

Clement: "We kunnen niet meer doen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De ontgoocheling bij Germinal Beerschot was weer zeer groot na het gelijkspel tegen Eupen. Philippe Clement zag na de pauze echter veel positieve punten. “We zijn tot de laatste seconde blijven strijden.

“Je kan niet meer doen dan wat we vandaag gedaan hebben”, zucht Clement. “Alleen scoren. In de tweede helft hebben we ze helemaal weggedrukt. We waren er regelmatig dichtbij, maar het kwartje wou niet aan onze kant vallen.”

“Toch zijn we tot de laatste seconde blijven strijden, ondanks het irritante spel van Eupen. Hendrickx heeft zeker twee minuten aan mijn broekje gehangen. Als iedereen die manier van spelen meeneemt als voornemen voor het nieuwe jaar, dan ziet het er in 2011 goed uit voor ons.”

Lierse pakte belangrijke punten tegen Westerlo, maar daar wil Clement niet naar kijken. “Het is belangrijk om op onszelf te focussen. Dat is altijd zo. Of je nu onderaan, bovenaan of in de middenmoot staat. Wij zijn de enigste die punten kunnen pakken.”

“Achteraan zat het alvast goed. Thomas heeft een paar ballen moeten pakken, maar dat was vooral uit de tweede lijn. Maar het is niet alleen de verdediging die de pluimen op zijn hoed mag steken. Heel de ploeg heeft goed georganiseerd gespeeld. Als de bal nu nog tegen de netten wil, dan staan we een paar stappen verder.”

In het begin van de tweede helft liet Adnan Custovic een uitstekende kans liggen om op voorsprong te komen. De Serviër miste vanop de stip. “Hij was een van de aangeduide spelers en heeft zijn verantwoordelijkheid genomen. Het zal ook niet de laatste strafschop zijn die we missen, maar het is belangrijk dat we daarna de kopjes niet hebben laten hangen. “

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties