Léonard: "Het wordt tijd dat Charleroi zakt"

Anthony Van der Planken
| 25 reacties
Léonard: "Het wordt tijd dat Charleroi zakt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Philippe Léonard is nooit verlegen voor een straffe uitspraak. De ex-voetballer meent dat het tijd wordt dat Charleroi naar tweede klasse zakt.

Léonard is na de 5-0 nederlaag in Brugge bijzonder hard voor Charleroi. "Die afgang bevestigt alleen maar wat veel mensen denken: Charleroi heeft niets te zoeken bij de elite. De Pro League is zeker niet het sterkste kampioenschap ter wereld, verre van zelfs, maar je moet toch een zeker niveau halen om te kunnen blijven. Het is nu al een aantal jaren zo dat Charleroi niets bijbrengt aan eerste klasse. Ze konden tot nu toe steeds het hakmes net vermijden, maar dat zit er nu niet meer in."

"Charleroi moet gewoon zakken naar tweede klasse. De winterstop zal niet veel veranderen, want er is héél veel nodig om dit team weer op de rails te krijgen. Bovendien nadert de reguliere competitie zijn einde. Charleroi's enige hoop ligt in de nieuwe competitiehervorming, maar het zou schandalig zijn moest dit seizoen geen enkel team zakken uit eerste omwille van de uitbreiding naar achttien clubs. Charleroi verdient het niet om in eerste te blijven en moet dus zakken. Dat zal hopelijk de mensen in de club wakker schudden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties