"Geen terugkeer naar 10 clubs in geïsoleerde Premier League"

Manuel Gonzalez
| 2 reacties
"Geen  terugkeer naar 10 clubs in geïsoleerde Premier League"
Foto: © SC

De twaalf teams in de Schotse Premier League zouden op 17 januari gaan stemmen over een eventuele terugkeer naar tien teams. Maar dat gaat uiteindelijk toch niet door.

"De meeting zal plaatsvinden, maar we gaan spreken over veranderingen aan het concept maar geen ja-nee-referendum over de terugkeer naar tien clubs in de Premier League", zegt Neil Doncaster, CEO van de Schotse Premier League.

"Dundee Utd, Kilmarnock, Inverness en Hearts willen twaalf teams behouden en St. Mirren oppert zelfs voor een uitbreiding naar 14 clubs. We gaan daarom nadenken over een ander plan."

"Nu zitten we met een groot niveauverschil tussen de Premier League en Division One, de tweede klasse. Dat geldt zowel op sportief als financieel vlak. Een mogelijkheid zou zijn om twee kwalitatief sterke reeksen van 10 te maken."

"Op die manier hebben we nog altijd 10 clubs in de Premier League, maar ook tien vlak eronder in Division One met een eerlijke verdeling van het tv-geld. Het verschil in niveau en financieel tussen deze twee reeksen zal veel kleiner zijn. Op die manier krijgen we dan eigenlijk 20 teams op een hoog niveau in Schotland, nu zijn er dat slechts 12."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties