Anderlecht-spelers trainen in 'badpakken'

Jarryd Naegels
| 46 reacties
Anderlecht-spelers trainen in 'badpakken'
Foto: © SC

De spelers van Anderlecht vertoeven op oefenstage in La Manga. Daar trainen ze momenteel in een soort van badpak. Op die manier worden ze onderzocht om aan letselpreventie te doen.

De Anderlecht-kern traint momenteel onder het goedkeurend oog van een speciale constructie. Het peperdure stalen object, waar camera's en sensoren op zijn aangebracht, staat er om iedereen aan een looptest te onderwerpen.

Nadien worden de beelden geanalyseerd. Daaruit kan men opmaken of de spelers al dan niet op een correcte manier lopen. "Na het bestuderen van de beelden, beslissen we of een speler eventueel steunzolen en/of een sturingspak moet dragen", vertelt Anderlecht-dokter Kristof Sas.

"Dat pak drukt op bepaalde punten waardoor je anders gaat lopen. Momenteel dragen negen spelers dat pak", zo gaat Sas verder tegenover HNB. Het gaat onder andere om Silvio Proto, Romelu Lukaku, Marcin WasilewskiJonathan Legear en Tom De Sutter. "De spelers die het dragen, zijn minder snel buiten strijd. We doen dus aan blessurepreventie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties