Reportage "Het wordt een feest tegen AA Gent"

Yves Brokken
| 6 reacties
"Het wordt een feest tegen AA Gent"
Foto: © SC

Woensdag staat in het Fallonstadion van WS Woluwe met de kwartfinale in de beker een historische wedstrijd op het programma. Dufoor, Miceli en Bryssinck zijn de mannen met eersteklasse-ervaring bij Woluwe. Die laatste sluit een stunt geenszins uit.

Als we de spelerskern van White Star Woluwe overlopen, vallen ons meteen enkele namen op. Die van Sébastien Dufoor bijvoorbeeld, maar ook Damien Miceli en Alexandre Bryssinck klinken als ex-eersteklassespelers bekend in de oren. “Het kan alle kant op, zeker thuis kunnen we AA Gent kloppen”, aldus een enthousiaste ‘Alex’ Bryssinck.

Sébastien Dufoor (29) begon zijn voetballoopbaan bij Denderhoutem en het toenmalige Red Star Waasland, waarmee hij in 2004 promoveerde naar tweede klasse. Ook een reeks hoger pikte aanvaller Dufoor regelmatig zijn doelpuntjes mee. Zeven goals in zijn debuutseizoen in tweede klasse konden SV Roeselare, dat net de promotie naar eerste nationale had bewerkstelligd, overtuigen om Dufoor naar Schiervelde te halen.

In twee jaar op het hoogste niveau kon Dufoor voor tien doelpunten zorgen, wat hem in 2007 een transfer naar Dender, dat toen ook in de Jupiler Pro League speelde, opleverde. Ondanks dat hij titularis was, kon Dufoor een heel jaar niet scoren. Hij verhuisde naar tweedeklasser Tienen, waar hij opnieuw bewees een neus voor doelpunten te hebben. Sinds dit seizoen verdedigt hij de kleuren van White Star Woluwe.

Triomfator Bryssinck

Alexandre Bryssinck (29) is de enige White Star-speler die al een Beker van België op zijn palmares heeft. Hij miste in 2003 met La Louvière echter de finale tegen STVV door een tactische keuze van trainer Ariël Jacobs.  Voor Bryssinck kwam meteen een einde aan zijn avonturen in eerste klasse, waar hij in drie seizoenen met La Louvière toch tot 79 wedstrijden kwam. Na de bekerfinale verkaste hij naar de Nederlandse tweedeklasser MVV, waar hij het afgelopen zomer voor bekeken hield.

“Voor ons wordt het een galamatch”, kijkt Bryssinck reikhalzend uit naar de dubbele confrontatie met de Buffalo’s. “Het is een kwartfinale, dus sowieso heel mooi om te spelen. Het is ook wel leuk dat we eerst thuis spelen. Het stadion zal vol zitten, dus we verwachten een fantastische sfeer. Feest wordt het sowieso voor ons”, lacht hij.

“We hebben niks te verliezen tegen AA Gent.
Het blijft een spel, dus het kan alle kanten op.”

“Maar het wordt zeker moeilijk om ons te plaatsen. Het grootste struikelblok is eigenlijk die twee wedstrijden. In één wedstrijd hadden we zeker veel kans gehad om Gent te wippen. Over twee duels wordt het moeilijk want we mankeren toch de ervaring van eerste klasse. We vrezen de verplaatsing toch wel een beetje. Maar we hebben niets te verliezen. En het blijft een spel, het kan alle kanten uit.”

Net als Bryssinck speelde middenvelder Damien Miceli voor MVV, vier seizoenen om precies te zijn. Miceli, die de jeugdopleiding van Charleroi en La Louvière doorliep, keerde in 2007 terug naar Charleroi, waar hij in twee seizoenen 31 wedstrijden meepikte en één keer de weg naar doel vond. Vorig seizoen kam hij nog negen keer tot scoren voor Olympic Charleroi, reeksgenoot van WS Woluwe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties