Thorgan Hazard: "Vergelijking met Eden vermijden"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Thorgan Hazard: "Vergelijking met Eden vermijden"
Foto: © SC

Dit weekend staat de Noord-Franse derby tussen Rijsel en Lens op het programma. Een confrontatie tussen de ene Hazard en de andere, Thorgan. Al zal de jongste van de twee wel in de tribune zitten.

Thorgan Hazard speelde tot 2007 in de jeugdreeksen van Tubeke, maar op het moment dat grote broer Eden de doorbraak bij Rijsel forceerde, trok Thorgan naar streekgenoot Lens. Daar tekende hij vorig jaar zijn eerste profcontract. Momenteel verzamelt hij speelminuten bij de reserven.

“Zowel Rijsel als Lens waren geïnteresseerd”, zegt de jongste Hazard inFrance Football.“Maar samen met mijn ouders heb ik voor Lens gekozen om de vergelijkingen met Eden te vermijden.”

Thorgan is een aanvallende middenvelder. “Ik geef de voorkeur voor een plaats achter de spitsen, ook al zetten sommige trainers me op de flank. Als nummer tien krijg ik meer ballen en word ik meer in het spel betrokken.”

“Regelmatig pik ik mijn doelpuntje mee, maar ik ben geen goalgetter. Mijn grootste kwaliteit? Ik kan het spel lezen en weet wanneer ik de beslissende pass moet geven. Zowel voor Eden als voor mij is een assist even belangrijk als een doelpunt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties